A Momentum és a média

A kérdés az jó úton jár-e az a párt, amelyik kizárja az újságírókat az egyes sajtónyilvános rendezvényéről. E nevelési törekvés mindenképp felvet dilemmákat. Itt a befogadó oldaláról érvelünk. Ha történetesen mi ki sem állhatjuk e fiatal társaságot mindenképp olyan médiumok híradásait fogyasztanánk szívesen, melyek kritikusak akarnak lenni, és erre már eleve számíthatunk is. Mondhatjuk, hogy a taknyos fiúk és lányok örüljenek egyáltalán, hogy eseményeikre a mi médiánk is kíváncsi.

Másfelől egyáltalán nem vagyunk elzárva az információktól, ha csak egy összeállítás is készül, melyet aztán mások átvehetnek, és kedvükre cikizhetnek. Bár a feltétel itt meg az, hogy ne propagandaanyagok legyenek ezek, hanem korrekt összeállítások.

A Momentum viszont nem zárkózik el a teljesen vágatlan, és egyenesben adott interjúktól, tehát végül is nem a mi, azaz a közönség szelektálása mozgatja, csupán az az igény, hogy korrektek legyenek velük.

Kevéssé tűnik megoldásnak, ha ők is felveszik a dolgokat, meg hagyják, hogy az egyes csatornák is megtegyék, és így bizonyítsák, ha valamelyik torzított. Ritkán fogják megnézni ugyanazok az ő változatukat mint a szerintük ellenségesen megvágottat.

Ez akárhogy is nézzük, egyfajta háború. A háborút békekötések szokták követni. Leülhetnének egy asztalhoz a Momentumosok az Echo, a Tv2, az állami média stb. szerkesztőivel, és megbeszélhetnék a sérelmeket, a játékszabályokat, erről pedig készíthetnének egy írásbeli megállapodást.

Van-e olyan társaság, amelyik ezt mediálni tudná? Hisz ezzel végeredményben nem csak az érintettek járnának jól, az egész hazai sajtó számára példaértékű lehetne, áthatná a kultúránk, felszívárogna akár a vezető pártok és ellenséges médiumok kapcsolatáig is.

A konfliktusokról az összefoglalást ld. pl. itt: http://hvg.hu/itthon/20170312_A_Tenyeken_volt_a_sor_hogy_lejarassa_a_Momentumot#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2017.03.13&utm_content=top1&type-id=HvgTopHvg&user-id={@(@)sid}

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s